Aruba. Live it. Love it.
Door: Merel
Blijf op de hoogte en volg Merel
20 November 2022 | Aruba, Aruba
Aruba live it. Love it. [e-2764]️
Het was even een omschakeling van Bonaire naar Aruba. Maar al snel zag ik ook de schoonheid van Aruba! [e-2728]
We gaan verder:
24 oktober
Rustig dagje vandaag lekker bij cadushii appartments gechillt, gezwommen, tintje op gedaan.
25 oktober
We besluiten te beginnen met een kopje koffie bij Aruba experience in Oranjestad. We treffen hem alleen dicht aan. Jammer maar helaas[e-1f602]Dan lopen we verder door Oranjestad richting de suikertuin. Ook een hele leuke plek om door te brengen voor lunch. Hier genieten we van een hapje en een drankje. Daarna houden we een kleine shop sessie in Oranjestad.
In de avond laat Paolo zijn kook kunsten zien en heefteen heerlijk gerechtje voor mij bereid [e-2728][e-1f970]
26 oktober
Happy birthday schoonzus[e-1f973]
We rijden vandaag naar san nicolas. Dat is zo’n 20 minuten rijden van ons verblijf. Hier kan je veel muurschilderingen bewonderen. Allemaal kunstwerken zijn het. We besluiten daarna te gaan lunchen bij Nicolaas store. Wandelen in de hitte is best vermoeiend [e-1f606]. Daarna gaan we terug naar de auto en zoeken nog even het privé strand grapefield beach op.
27 oktober
Ik word helaas met koorts wakker. Ik voelde het al een paar daagjes aan komen maar nu kwam ik er niet meer onderuit. Beste timing![e-1f606]. De hele reis ben ik nog geen 1 dag ziek geweest! Ik besluit in Paolo zijn appartement in bed door te brengen en Paolo gaat lekker een dagje naar Surfside beach.
Ik maak voor mezelf lekker een kopje thee met gin. In de hoop dat ik het er allemaal snel uit zweet. Ome henkie raadde het aan met cognac maar dat had ik niet in huis. Snel opknappen want morgen is Paolo jarig!
28 oktober
Hiep hiep hoeraaa Happy birthday Paolo! Ik ben nog steeds niet lekker maar we hebben een leuke dag gepland voor Paolo zijn verjaardag. Dus ik besluit dit wel door te laten gaan. Helaas met weinig energie maar we kunnen het in ieder geval wel doen.
We gaan vandaag naar Palm island. Dit is een eiland wat een klein stukje varen is met een boot. Op palm island kan je je de hele dag vermaken met onbeperkt eten en drinken, glijbanen, bananenboot, snorkelen, flamingo’s en lekker chillen.
In de avond gaan we romantisch dineren aan het zwembad bij Arubianna inn. Met een gezellig live / klank schaal muziekje. We krijgen een 4 gangen diner geserveerd met allerlei lokale gerechten.
29 oktober
Ik besluit nog even een dagje thuis te blijven om even beter te worden. Ben uitgeput van de koorts. (Geen coronie) Paolo gaat lekker een dagje bij het zwembad chillen.
30 oktober
Vandaag is mijn eerste echte oppas dagje! Ik mag alles ondernemen met de oppas kindjes. Vandaag besluit ik met ze te gaan zwemmen. Op het park waar het gezin woont zijn 3 zwembaden dus genoeg keus in ieder geval!
Na het oppassen besluit ik nog even een wandeling te maken langs het strand en keer daarna mijn weg terug naar huis.
31 oktober
Vandaag word ik gelukkig weer een beetje fit wakker. Gelukkig maar want we gaan met de submarine! Een duikboot die je mee neemt in de onder water wereld. Als we in de boot zitten denk ik heel even wat heb ik gedaan. (Zoveel mensen en zo krap) HAHA maar als ik daar niet teveel aan denk gaat het toch best goed.
Als we na een tocht van 1 uur en 50 minuten weer terug zijn gaan we lunchen bij the paddock. Een leuk tentje aan het water. En gaan gaan daarna aan de wandeling door oranjestad. Paolo laat zijn baard nog even bijwerken bij een barbershop.
In de avond eten we een lekker hapje bij restaurant lucy’s. Hier geniet ik van mijn all time favorite the ceaser salad[e-1f601]
1 november
We rijden vandaag nog even terug naar san nicolas om nog wat souveniertjes in te slaan die we daar eerder hadden gezien. We stoppen ook meteen bij charlies bar wat een famous hotspot is in San nicolas. Ik vond het iets te overprikkelend allemaal. Het is een soort van kroeg maar als je binnen loopt zal je meteen begrijpen wat ik bedoel[e-1f606]. Na 1 baileys on the rocks zijn we dan ook weer lekker verder gaan rijden. Lekker touren over het eiland.
In de avond zijn we een heerlijk hapje gaan eten bij sushi restaurant Brutto wat aan de strip zit. Daarna maken we nog een wandeling door de gezelligheid.
2 november
Vandaag gaan we buggy rijden! Dit stond hoog op het lijstje van Paolo. Dus let’s goooo! We worden al vroeg opgehaald door de organisatie waar we hebben geboekt. Zij brengen ons naar de plek waar de buggy’s klaar staan voor ons. Eerst komen we nog op een soort boerderij met veel verschillende diertjes. Ezels, struisvogels, aapjes, geiten, kippen etc. Voor de ezels krijgen we eten die Paolo ze gaat voeren. We lopen hier een rondje en na ongeveer een half uur zijn we klaar om te beginnen met de buggy rond tour.
We doen een mooie tour off road en stoppen bij een aantal plekjes waaronder de natural bridge, een kerkje (waar ik een kaarsje voor mama heb aangestoken) En als laatst stopte we bij een natural pool in een grot waar we een lekker verkoelende duik kunnen nemen. Hier voor moeten we wel eerst klimmen en klauteren om bij die mooie plek aan te komen.
Maar dat is het allemaal waard.
Het laatste stukje kruip ik ook nog even achter het stuur. Ik moet het natuurlijk ook proberen!
In de avond eten we een hapje bij the west deck. Hier kunnen we heen lopen vanaf het appartement. Een heerlijk plekje met zee geluiden op de achtergrond. De (voorlopig) laatste avond samen is al weer aangebroken! Mehhh
3 november
Laatste dagje voor Paolo op Aruba. We gaan lekker wat lunchen bij salt[e-38]pepper. En genieten nog even van elkaars aanwezigheid.
Om 17:00 is het tijd om Paolo af te zetten op airport. Na het inchecken drinken we nog een drankje en daarna is het echt tijd om gedag te zeggen. We hebben alvast mooie herinneringen gemaakt en besluiten daar in Nederland mee verder te gaan. See you zoen dushiii[e-1f48b]
Tot spreeeks[e-2764]️
Ayoooo[e-1f48b][e-2728]