Visite
Door: Merel
Blijf op de hoogte en volg Merel
11 November 2022 | Aruba, Aruba
Bon diaaaa! Goedemorgen! Goodmorning!
Buenas dias!
(In de 4 talen die hier gesproken worden) Zo cool dat er in zoveel talen hier gesproken word. Hier groeien ze mee op. Papiaments, Nederlands, Engels en Spaans.
Oke, We zijn gebleven bij 18 oktober
Vandaag op pad met Chourouk. We beginnen bij Gani’Bebe koffie. Dit zit in een soort kleine mall waar je ook wat winkeltjes hebt en nog wat andere bedrijven. Daarna rijden we door naar een aantal kinderdagverblijven op zoek naar werk voor Chourouk. Als we er een aantal langs zijn gegaan rijden we door naar Oranjestad. Hier gaan we lekker aan de wandel. Als we het treintje zien staan besluiten we hier in te stappen. Al snel stopt hij bij het eind punt waar het dan weer een kwartier duurt voor hij verder gaat. We worden te ongeduldig en besluiten eruit te stappen om het winkeltje te bekijken wat er tegenover zit. Met het idee we pakken de volgende trein wel weer. Uiteindelijk blijven we lekker lang hangen en voor we het weten besteden we hier meer tijd dan we dachten. Ik slaag voor een mooie edelsteen in (caribien calcite) en als we klaar zijn besluiten we maar te gaan lopen door de stad i.p.v op het treintje te wachten.
We lopen langs cocoplum original en gaan hier een lekker hapje eten. We kiezen voor de favooo ceaser salad en een pastechi. Pastechi zijn zoete pasteitjes met kaas (keshi), beef, kip of vega. Je kan ze op alle eilanden krijgen.
Na het eten wandelen we weer verder en merken dat alles een beetje dicht aan het gaan is. Als we weer richting de auto lopen komen we langs renaissance hotel en doen een poging om bij het zwembad te komen. Ik zeg tegen Chourouk gewoon heel zelfverzekerd naar binnen lopen en doen alsof je hier in het hotel verblijft[e-1f602]. En ja hoor voor we het weten liggen we aan het zwembad te chillen. Wat een lekker plekje!
Daarna echt terug naar de auto wat nog even zoeken was want waar hadden we hem ook alweer neergezet?[e-1f602]Gelukkig heb ik kunnen onthouden dat dit naast taco bell was dus die typ ik dat ook in op maps.me
19 oktober
We beginnen met een lekkere hot wandeling. We lopen een gezellig rondje door de buurt en komen uit op een soort sport / skate parkje waar je lekker rustig kan wandelen.
Na het wandelen maken we ons klaar voor een strand en zwembad dagje. Ik wil lekker bij het zwembad en Chorrie gaat lekker even naar het strand. Bij Matthews heb je dat dicht bij elkaar dus daar rijden we naar toe.
Ik neem eerst nog een kijkje in de Alhambra Mall wat er vlak naast zit en ga aan de cappu bij de taste of flowers en doe meteen een gezellige face time sessie. Als ik klaar ben ga ik nog even richting het zwembad van Matthews.
Einde van de dag meeten Chorrie en ik elkaar weer op het strand. En vervolgen samen ons weg weer naar huis.
20 oktober
Tijd om mijn koffer in te pakken want Paolo komt 2 weekjes mijn kant op. Excitedddd!
Met lichtelijke zenuwen breng ik de dag in huis door. Spullen pakken, opruimen, klaar maken om Paolo op te halen van airport.
Hoe gaat het zijn is de vraag die de hele dag door mijn hoofd spookt. Maar maakt mij ook nieuwsgierig. Hij vliegt voor het eerst zo ver dus ik ben heel benieuwd hoe hij deze ervaring heeft beleefd.
Rond 18:00 rij ik richting airport in de hoop dat ik het meteen kan vinden. Het is namelijk een gewoonte van mij dat iets vinden soms een hele zoektocht word. En ja hoor ik mis een afslag en denk waar is die verdomde airport gebleven[e-1f602]ik ga toch niet te laat komen!! Maar gelukkig ruim op tijd vind ik de goede afslag en ga dan bij aankomst hal wachten tot Paolo de deuren door komt. Zo droog als wij zijn zeggen wij “Hoiiiii, alles goed”. We lopen naar de auto en al snel ben ik heeel blij dat hij er is[e-2764]️dit gaat leuk worden voel ik aan alles.
We rijden richting Cadushi appartments wat echt maar 5 minuten rijden is. De incheck moeten we telefonisch doen en ze vertellen dan ook door de telefoon waar de sleutel ligt. Waarom moeilijk doen als het ook makkelijk kan?[e-1f602]
Al snel installeren wij ons in het appartement en geeft Paolo mij de mooie shirtjes die Myas en Mairo voor mij hebben gemaakt. Dankiii dushi’s!
Tijd om te slapen. Drumi dushi zijn dan ook de woorden die boven het bed staan geschreven.
21 oktober
Gooodmorning Arubaaa! Ik krijg nu echt een vakantie gevoel. Heerlie!
We gaan vandaag lekker een hapje eten bij Moomba beach en installeren ons daarna op het strand. Waar we ook een duik nemen. Ik geniet nog even lekker van een cocktail Mud slide en bij Paolo hakt inmiddels de jetlag in. We doen het verder lekker even rustig aan. En genieten van de zonsondergang.
22 oktober
HAPPY BIRTHDAY Henkieee! a.k.a Barbara. Ja grappig he Barbara (ontmoet op Bonaire) noemde ons Henkie en Sjors en vlak daarna leerde ik een echte Henk (Ome henkie) kennen op Aruba! Wat hilarisch! Ik stuur dan ook meteen naar haar “Henkieee, ik heb een nieuwe Henk ontmoet, HA HA)
Oke terug naar de orde van de dag. Vandaag is het tijd om de Hyundai om te wisselen voor de suzuki swift. We rijden mee naar de plek waar de auto staat. Hier vertelt Raoul ons dat we nog eventjes moeten wachten op te sleutel. Oke, wachten leer je hier wel dus marcooo prima.
Als de auto er is en we hem hebben ingeruild rijden we door naar surfside beach. Hier genieten we van een lekker drankje en een portie bitterballen. Die zijn hier trouwens echt een aanrader![e-1f60d]
Daarna besluiten we nog even door te brengen aan het zwembad en nemen af en toe een heerlijk verfrissende duik en proosten met een lekker brightje (soort van desperados maar dan van hier).
In de avond rijden we naar de foodtruck well done omdat ik Paolo de HEERLIJKE burger wil laten proeven. De eerste keer rijden we verkeerd en rijden dan tegen het bord WE[e-2764]️MEP aan en moeten hier dan natuurlijk even een foto van nemen.
Dan doen we weer een nieuwe poging naar well done waar we dan ook snel in slagen. We rijden dan door naar Plaza waar we op een gezellig plekje aan het water de burger op peuzelen. Helaas krijg ik deze niet in een keer op hij is nog al groot. Maar wie wat bewaard heeft wat!
We doen daarna nog even een wandeling, een spelletje in de speelhal en keren daarna ons weg terug naar huis.
23 oktober
We beginnen met een heerlijk ontbijtje op bed! Poko poko is ons motto. (Rustig aan). Ergens rond de middag rijden we naar tres trapi om een duik te nemen en te snorkelen op zoek naar schildpadjes! Helaas hebben we ze niet mogen spotten deze dag maar leuk was het wel.
Omdat je hier alleen stenen hebt waar je op kan zitten / zonnen rijden we door naar Arashi beach. Hier genieten we nog even een uurtje van de zon want om 15:30 heb ik een gesprek bij een gezin voor oppas werk.
Het gesprek verliep goed en we spreken dan ook af dat ik de week daarna een dagje kom werken om te kijken of het leuk klikt.
S’avonds doen we #teamtrafficlight samen met Chourouk een drankje bij cafe 080. (Toevallig hebben we allemaal een kleur aan van een stoplicht HA HA) Als we hier als laatste overblijven rijden we nog door naar moomba beach waar een strand feestje is. Als ik vlak voor sluitingstijd nog 3 brights wil halen geeft de barman mij de optie om een bucket te halen want ze gaan zo sluiten. Ik natuurlijk enthousiast ja why not! Uiteindelijk stopte het muziek sneller dan gedacht. Stonden wij daar met onze bucket vol![e-1f602]nou dan gaat ie toch mee naar the mill! Dit is de plek waar de “after” party’s worden gehouden. Hier vermaken we ons nog wel even.
Als we er moe van zijn rijden we terug richting huis en genieten onderweg nog van een lekker maaltje bij een van de trucks die langs we weg staan.
Daarna ons lekkere bedje in!
Wordt weer vervolgd!
Hoe gaat het daar in Hollandiaaa!?
Ayooo[e-2728]
Tot spreeks[e-2764]️
12 November 2022 - 12:51
Karen:
Dank weer voor je heerlijke verhalen xxxx
16 November 2022 - 09:51
Nadia Van Der Kemp:
Van is het toch leuk om al jou vakantie verhalen te lezen. En het lijkt erop dat je een goede keuze heb gemaakt om dit avontuur aan te gaan. Mooie herinneringen maken waar je de rest van je leven met veel plezier op terug kan kijken. Enjoy!