The coffee bar - Reisverslag uit Bonaire, Bonaire van Merel Engels - WaarBenJij.nu The coffee bar - Reisverslag uit Bonaire, Bonaire van Merel Engels - WaarBenJij.nu

The coffee bar

Door: Merel

Blijf op de hoogte en volg Merel

27 September 2022 | Bonaire, Bonaire

Bon diaaaa!

How’s life?

Woensdag 21.9

Op woensdag ochtend begin in de dag met een workout bij Dreamz.

Daarna ga ik nog even face timen met mijn lieve ex collegaatjes en drink ik een Cortado bij Boertiek. Een leuk koffie tentje wat naast de sportschool zit.

Dan ga ik Lotte opzoeken die is aan het werk bij Oceans oase. Hier doen we samen nog een koffie en rijden daarna door naar haar salsa dans les. Waar ik even bij blijf om haar dans kunsten te bewonderen.

Toen werd het tijd om te lunchen dit heb ik lekker thuis gedaan bij het appartement.

Later op de avond zijn we een drankje gaan doen bij restaurant de beach waar je een mooi uitzicht hebt op de zonsondergang. Dit keer was het alleen niet zo helder maar de plek is alsnog prachtig in de avond.

Donderdag 22.9

Mijn 2 e werk dag bij the coffee bar is aangebroken. Ik begin om 10 uur. Het lopen met een dienblad heb ik snel onder de knie. Vandaag mag ik ook bestellingen op nemen. Dit is soms nog zoeken op het apparaatje maar op Bonaire heb je geduld dus dat komt mooi uit. De uurtjes vliegen om en voor ik het weet is het 15:00 en ben ik weer klaar.

Na het werk rij ik naar rumba café voor een kopje koffie. Het is enorm regenachtig en veel wind. De storm Hermine nadert het eiland.

Bij het Rumba café kom ik met Barbara in gesprek. Zij werkt en woont sinds kort hier. We spreken af binnenkort wat samen te doen.

Daarna besluit ik terug te rijden want het weer word steeds heftiger. In de keiharde regen rij ik terug en ik kom dan ook zeiknat aan. Een warme douche maakt het snel weer goed.

Vrijdag 23.9

Weer een dagje werken van 10-15. Wat ik vooral doe is klanten verwelkomen, bestelling opnemen, bestelling brengen, tafel afruimen en de afwas weg werken. Het begint steeds meer te wennen. Het idee dat ik straks al heel snel weer weg ben vind ik toch wel jammer.

In de avond gaan we naar ocean oase waar een techno feestje is. We betalen 10 dollar entree en doen hier nog een dansje en een drankje.

Zaterdag 24.9

Vandaag gaaf Eef en ik samen sporten. Mijn sport sessie is al snel afgelopen want ik ga Barbara ophalen. Zij gaat vandaag gezellig een dagje mee zwemmen.

Ik merkte de afgelopen dagen iets vreemds aan mijn scooter. Alsof ik geen goed grip meer had met bochten. Ik zeg tegen Barbara dat ik even mijn voorband moet oppompen. Toevallig staat zij klaar bij little John een scooterzaak. (Aanrader als je een scooter wilt huren op Bonaire) De jongen kijkt het even na maar aan de voor band lijkt niets mis.

Hij controleert ook de achterband en ja daar zit een scheur in waardoor de band langzaam leeg loopt.

Barbara en ik besluiten toch door te rijden naar de lodge. De plek waar ik de brommer heb gehuurd in de hoop dat ik hem om kan wisselen. Helaas niemand aanwezig. Als ik later contact heb met Ronald spreken we af dat ik s’middags een nieuwe scooter kan krijgen.

Barbara en ik rijden door om Eef op te pikken maar al snel komen we echt niet verder want de band verslechterd. (We hadden echt geen ander vervoer anders hadden we de scooter laten staan) we eindigen bij Te amo beach en sms’en Eef dat we echt niet verder komen.

Hier brengen we een paar uurtjes door nemen een verfrissende duik en voor de laatste uurtjes gaan we toch nog even naar the beach. Al snel krijg ik bericht dat ik de scooter op kan komen halen.

Eenmaal de nieuwe scooter ga ik lekker terug naar huis en hebben we een rustig avondje bij ons appartement.

Zondag 25.9

Ik ga in de ochtend even langs bij Tony alleen zijn huis is moeilijk te vinden. Ik doe er dan ook een tijd over voor dat het me is gelukt[e-1f606]maar uiteindelijk ben ik er!

Daarna rij ik door naar het stadje om m’n buurman Sander (van Poko Poko) op te zoeken bij de voetbal wedstrijd Nederland-Belgie. Natuurlijk kon ik hem niet zien tussen de menigte. Ik besloot maar een ijsje te nuttigen bij Luciano.

Toen wilde ik Eef nog op zoeken maar ik kreeg een dumping. (Veel zweten, wazig zien, niet goed meer kunnen praten) dus ik ben naar huis gereden en heb daar bij geslapen. Tot het weer beter ging.

In de avond is Eef naar Jibe city gegaan waar een feestje was en ben ik thuis gebleven.

Ayoooo

Tot spreeks[e-2764]️

• 27 September 2022 - 17:14

Karin:

Alleen maar wat scooter problemen deze reis

• 27 September 2022 - 17:16

Karin:

Als het alleen maar wat scooter problemen zijn deze reis

• 27 September 2022 - 17:16

Karin:

Valt het mee toch, dit keer