Hanoi. Dag1. - Reisverslag uit Hanoi, Vietnam van Merel Engels - WaarBenJij.nu Hanoi. Dag1. - Reisverslag uit Hanoi, Vietnam van Merel Engels - WaarBenJij.nu

Hanoi. Dag1.

Blijf op de hoogte en volg Merel

10 Maart 2017 | Vietnam, Hanoi

HANOI, dag 1

GOOOOODMORNINGGG VIËTNAM! (Speciaal voor Maria, Haha)

Wat doe je als alleen reizen hoog op je bucket list staat? Juist ja, dan ga je dat gewoon ff doen. Nou ja zo gewoon ook weer niet, maar met hulp (duwtje) van je vriendinnen kom je aardig ver. Daar ontstond opeens het moment voor mij om dit avontuur aan te gaan! Solo reizen door Viëtnam:):)

En wat is het al leuk voor dat het begint, de voorpret, het handig inpakken van de backpack, de goede tips die je al krijgt van iedereen, maar natuurlijk voel ik ook de zenuwen en spanning! Zo beleef ik af en toe een soort van zenuw aanval maar die moet ik maar voor lief nemen;) het schijnt allemaal goed te komen!

Na een reis van 13 uur met China Southern airlines (incl overstap) kom ik aan op AirPort van Hanoi. (De vlucht heb ik overigens "doorgebracht" met Patrick uit Breda, die naast mij zat.) Hanoi ligt in het Noorden van Viëtnam. Hier is het dan 12:00 s'middags, waar het bij jullie 06:00 s'ochtends is. De grootste uitdaging op dit moment is de jetlag. Ik voel me echt een soort van slaapdronken. Slapen in een vliegtuig gaat niet altijd over roosjes, vooral als het eigenlijk gewoon overdag is.

Als ik het vliegtuig uit stap, ga ik naar een balie waar ik mijn visum moet betalen en een mooie sticker krijg in m'n paspoort. Vervolgens haal ik mijn tas op en loop naar de uitgang, waar voor ik het door heb Twan staat te zwaaien met zijn keycord wat laat zien dat hij behoort bij een airport shuttle bedrijf. Oke, prima ik ga wel mee haha hij was erg vriendelijk. Blij dat ie weer geld kon verdienen aan een onwetende toerist;) Vervolgens word ik in een busje gedropt met nog meer backpackers en zetten ze me af bij het backpackers hostel original in Hanoi. Deze rit duurt zo'n 3 kwartier.

Tijd om de stad te verkennen! Oke, dit voelt nog wel een beetje onwennig. Alleen over straat, op iedere hoek van de straat spreekt een irritante verkoper mij aan om zelf gemaakt gebakken voedsel te kopen of om mijn schoenen te laten repareren. (Hij vind dat er een randje los zit haha) Maar ik loop snel door. Na het bekijken van de cathedraal besluit ik weer terug te lopen richting het hostel en daar in de straat zoek ik een tentje op om te lunchen en te kijken waar ik mijn trip naar Sapa en Halong bay wil gaan boeken. Hier werkt een heel vriendelijk meisje Maria, lekker vertrouwd!

Ik besluit naar friends travel Vietnam te gaan (Nederlandse eigenaar) en boek daar de trip naar Sapa, Halong bay & Nationaal park Phong na-ke bang. Wederom super behulpzaam en vriendelijk!
Na dat dit geregeld is wandel ik nog wat door de drukke straten en is mijn doel een voetmassage op te zoeken. Oversteken is trouwens echt hilarisch. Je moet gewoon gaan ondanks de chaos. Ze rijden netjes om je heen! Haha

Bij de voetmassage (7,-) kom ik Priya tegen uit Londen waar ik een Hanoi biertje mee ben gaan drinken in Ta hien street. Super gezellige drukke straat. Hier bestel ik ook mijn eerste portie verse loempia's.
Later op de avond loop ik terug naar het hostel en de eerste nacht heerlijk geslapen in een dorm, dit is een kamer met andere reizigers.

Wordt vervolgd :)

Xx

• 10 Maart 2017 - 08:36

Danielle:

Hey meis!
    Super leuk om je te kunnen volgen.
    Ben trots op je en weet zeker dat je enorm gaat genieten!
    Liefs daantje
    Love you!

• 10 Maart 2017 - 08:38

Maria:

Zo leuk!!! Zie je, het komt gewoon helemaal goed!

Trots op jou, geniet!

• 10 Maart 2017 - 08:51

Myrna:

Super leuk om te lezen sis! Benieuwd naar derest van je vakantie :) veel plezier kus Kim, Myas & myrna

• 10 Maart 2017 - 09:37

Nanda:

Superrr kereltje! ! Leuk weer om je verhalen te lezen!

• 10 Maart 2017 - 22:02

Karen:

Klinkt goed allemaal!! Leuk om zo je avontuur mee te lezen...veel plezier en pas op jezelf

• 12 Maart 2017 - 13:18

Tante Ingrid:

Hoi Merel, heel leuk je reis zo te volgen door je verslag. Geniet ervan en let goed op je zelf.

• 13 Maart 2017 - 08:53

Charina:

Hi lieverd.... super leuk je verhaal

• 15 Maart 2017 - 11:42

Marsha:

Heyyy zus wat leuk om je verslagen te lezen echt s
    Super xxx kus